Puur natuur en natuurlijk gezond 

GEZONDHEID

Olimato olijfolie wordt verkregen zonder enige vorm van chemische manipulatie. Een puur-natuurproduct waarvan de werkzame bestanddelen van fundamenteel belang zijn voor onze gezondheid en één van de meest gezonde soorten olie die er bestaat.. Beschouw het als een ‘super voedingsmiddel’ wat nog goddelijk van smaak is ook!

 

Extra virgin olijfolie is bijzonder rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, wat volgens wetenschappers bijzonder goede effecten heeft op de gezondheid. Geen andere olie heeft zo’n hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren als olijfolie. Olijfolie is gemakkelijk verteerbaar en bevat per gram maar 93 calorieën. De vitamines die in olijfolie zitten worden zeer gemakkelijk door het lichaam opgenomen.

 

Verder is bewezen dat Olijfolie beschermt tegen ziektes aan hart en bloedvaten, dat het de ontwikkeling van borstkanker kan vertragen, beschermt tegen maagkanker, de lever beter laat functioneren en helpt bij het ontgiften. Daarnaast helpt Olijfolie bij het  voorkomen van osteoporose en vermindert met 80% de kans op reumatische artritis zeker wanneer het gecombineerd wordt met het eten van vis.

Disclaimer:  

Wij zijn geen artsen , en veel van deze verklaringen zijn gebaseerd op recente medische onderzoeken. Deze informatie is niet bedoeld voor diagnose, behandeling, genezing of voorkoming van ziekten.

Wij verzoeken u dringend om de juiste medische consultatie door een opgeleide medische professional te raadplegen alvorens het tot het wijzigen van uw eetgewoonten over te gaan.