KWALITEIT GRIEKSE OLIJFOLIE

Extra virgin olijfolie wordt verkregen zonder enige vorm van chemische manipulatie. Een puur natuurproduct waarvan de werkzame bestanddelen van fundamenteel belang zijn voor onze gezondheid. Beschouw het als een ‘super voedingsmiddel’ wat nog goddelijk van smaak is ook!

Zuurgraad onder de 0,3%

Zuurgraad.

De kwaliteit 'extra virgin' wordt gemeten aan de hoeveelheid oliezuur per 100 gram olijfolie. Hoe lager het zuurgehalte, des te beter en gezonder de olijfolie. Olijfolie mag alleen de naam 'extra virgin' dragen als de zuurgraad lager dan 0,8% van de olijfolie ligt. Dit percentage moet de olijfolie op natuurlijke wijze verkregen hebben. De zuurgraad van Olimato is < dan 0,3%.

Onversneden.

Olimato extra virgin olijfolie is onversneden met andere onlijfsoorten of olijfolie.

Ongemengd.

Olimato extra virgin olijfolie is ongemengd met andere olijfsoorten of olijfolie.

100% ‘Koroneiki’ olijf.

Olimato extra virgin olijfolie is voor 100% gemaakt van de ‘Koroneiki’ olijf.

Gunstig gelegen.

De olijfbomen, waarvan sommige al honderden jaren oud zijn, staan gunstig gelegen in de zuidelijke heuvels van de Peloponnesos direct aan zee, waar een frisse mistral westenwind zorgt voor een natuurlijke bestrijding van schimmels. Samen met het plaatselijke ecosysteem zorgt dit voor een natuurlijke voeding van de bomen. De olijven groeien op kunstmestvrije bodem zonder dat er bestrijdingsmiddelen aan te pas komen.

Griekse olijfolie van Olimato is onbespoten en met de hand geplukt en heeft een zuurgraad lager dan 3%
één olijfgaard (estate olie).

Olimato extra virgin olijfolie is afkomstig van één olijfgaard (estate olie).

Verwerking.

De olijven worden in de koudste periode van het jaar met de hand geplukt om binnen 8 uur verwerkt te worden tot olijfolie. De olijven zijn dan nog groen, geven iets minder olie af en zijn daarom ook vaak duurder. Deze korte tijd tussen plukken en verwerken zorgt mede voor de uitmuntende kwaliteit.

Eerste persing.

Mede bepalend voor de kwaliteit is dat de olie afkomstig is van de eerste persing en wordt gewonnen zonder gebruik van warmte (een koude persing), chemicaliën of extra toevoegingen (biologisch).

Niet gefilterd.

Doordat de olie niet gefilterd wordt en onbehandeld blijft, bieden wij een gegarandeerd natuurzuiver product.